Іспанський дієтолог Айтор Санчес розповів, що імбир є найбільш вивченою спецією, при цьому багато перебільшують або, навпаки, применшують його гідності. Однак доведено, що він може знижувати рівень цукру в крові.
У імбиру є, як мінімум, дві доведені корисні властивості, зазначив медик. По-перше, він має антиоксидантний ефект. По-друге, імбир сприяє підвищенню чутливості до інсуліну і зниження рівня глюкози в крові. Імбир, а також містять його продукти, рекомендований для подолання нудоти під час подорожей. Так, якщо вас почало заколисувати, можна випити імбирний чай або з’їсти імбирне печиво.
– Є думка, що вживання імбиру може викликати проблеми з травленням. Вони можуть виникати, якщо є продукт у великій кількості, а не при традиційному використанні імбиру в якості спеції до страв, — зазначив Санчес.
Якщо ви хочете знизити рівень цукру за допомогою імбиру, обов’язково порадьтеся з лікарем.
Раніше повідомлялося, що чутливість тканин до інсуліну покращують прянощі: кориця, гвоздика, мускатний горіх, кардамон, імбир.
Факторами розвитку діабету є зайва вага і гіподинамія. Крім того, діабет може розвинутися через високий рівень холестерину в крові і постійно підвищеного тиску.
Медики відзначають, що потрібно звернутися до лікаря, якщо вміст цукру в крові перевищує 6.0 ммоль/л натщесерце.