У науковому виданні Nutritional Neuroscience було опубліковано дослідження, у якому взяли участь 79 осіб віком від 18 до 75 років. Воно свідчить, що вживання яєць може сприяти поліпшенню розумових здібностей.
Вчені оцінювали когнітивні функції респондентів у час. Психомоторна пильність учасників не покращала завдяки наявності в раціоні яєць, проте тест на час реакції показав кращі результати.
Кіран Кемпбелл, доктор медичних наук, підкреслив, що, незважаючи на позитивні результати, вчені не можуть бути впевнені, що саме яєчний білок сприяв розвитку когнітивних здібностей. Це можуть вплинути інші компоненти продукту. Крім того, він наголосив, що зосереджуватися слід на формуванні здорового раціону в цілому, а не вживанні окремих продуктів.