Існують продукти, які вважаються найкращими друзями прихильників правильного способу життя. Вони справді дуже корисні, проте свою популярність ці продукти набули завдяки маркетологам.
Мало хто знає, що існують дешеві альтернативи популярних суперфудів, які містять у собі не менше вітамінів та корисних речовин.
ЧЕРВОНА РИБА
Дієтологи часто розхвалюють червону рибу, і не дарма, адже в ній містяться жирні кислоти омега-3. Ці речовини знижують ризик атеросклерозу, нормують рівень холестерину, позитивно впливають на шкіру та волосся, зміцнюють імунітет.
Однак, щоб отримати омега-3 жирні кислоти із червоної риби, необхідно витратити чимало грошей. У скумбрії та оселедці цих речовин міститься не менше, ніж у лососі.
КУС-КУС
Несподівано кускус став суперфудом, проте багато дієтологів ведуть суперечки щодо його корисності. Цілісна пшениця або пшенична каша, вівсяна крупа принесуть у рази більше користь вашому організму і вбережуть гаманець.
М'ЯСО
Залежно від виду м'яса ваш організм витягує із нього залізо, білок, фтор, креатинін, мінерали, фосфор та інші корисні речовини. Однак субпродукти містять не меншу кількість вітамінів. Це печінка, серця, шлуночки, які можна пекти, гасити та готувати корисні паштети.
БАТАТ
Прихильники здорового харчування замінюють картопля бататом. Секрет цінності цього продукту в його складі: у 100 г продукту немає жирів, 13 г вуглеводів, 2 г білка у вигляді незамінних амінокислот і велика кількість вітамінів і мінералів. Однак у бататі менше заліза, міді, цинку, ніж у картоплі. Це хороша причина замінити дорогий коренеплід на звичний продукт.
ГАРНІРИ
Знайти заміну можна і дорогим гарнірам. Замість гречки, дикого рису, амаранту та кіноа купуйте пшоно, ячну, пшеничну та будь-яку доступну крупу, навіть квасолю.