Симптоми цукрового діабету можна легко не помітити, впевнені лікарі. Вони часто залишаються “прихованими”, проте саме захворювання є серйозним і вимагає особливої уваги, щоб не погіршити ситуацію.
При діабеті підшлункова залоза не виробляє достатньо інсуліну, або клітини не здатні засвоювати його. Інсулін, в свою чергу, регулює рівень цукру в крові, а без такого стримуючого впливу він лише продовжує зростати.
Зайвий цукор в крові здатний пошкодити кровоносні судини, що часто призводить до таких ускладнень, як хвороби серця.
Щоб компенсувати порушення вироблення інсуліну, лікарі радять дотримуватися дієти. Було доведено, що певні варіанти харчування імітують дію інсуліну, тим самим допомагаючи стабілізувати рівень цукру в крові.
Дослідження показують, що альфа-ліпоєва кислота, також відома як АЛК, особливо добре справляється з цим завданням. Йдеться про органічну сполуку, яка міститься в таких продуктах, як шпинат, броколі і червоне м’ясо, але його також приймають в якості харчової добавки.