U-News » Відео » Перепризначення Путіна: “вибори” у РФ проходять під примусом і чітким контролем (ВІДЕО)
Всі новини

Перепризначення Путіна: “вибори” у РФ проходять під примусом і чітким контролем (ВІДЕО)

Голосування під примусом, відсутність спостерігачів і протидія екзит-полам. У Росії відбуваються так звані президентські вибори. За даними громадського руху “Голос”, зафіксовано збої в роботі дистанційного електронного голосування.

Як пише Bloomberg, Москва запустила широкомасштабну агітаційну кампанію з метою примусити населення прийти на виборчі дільниці. При цьому там вимагають від бюджетників і співробітників держкорпорацій голосувати саме онлайн. Так у Кремлі збираються домогтися максимально високої явки на так званих виборах президента РФ, повідомляє FREEДОМ.

Прийти на так звані президентські вибори в Росії закликали не тільки з екранів телевізорів, а й на соціальних платформах. Автори відео не гребували нічим, аби заманити росіян на виборчі дільниці. Наприклад, як пише DW, за сюжетом одного з роликів перемогу на виборах здобув кандидат, який заборонив у Росії слова “мама” і “тато”, замінивши їх “батьком 1” і “батьком 2”. А чоловіки-поліцейські змушені фарбувати нігті, ходити в жіночих вбраннях і затримувати гетеросексуалів. У розв’язці підкреслюється, що герой мав узяти участь у так званих виборах, щоб запобігти катастрофі. Головна мета пропаганди — переконати глядача, що в Росії голосування нібито проходить чесно, кажуть експерти.

Одна хвилина агітаційного ролика могла обійтися замовнику в суму від 300 до 500 тис. руб. (від 3 242 до 5 403 дол.). Я можу собі уявити страждання бідного сценариста, якому потрібно було придумати: як довести до абсурду ідею свободи, щоб на піку вона стала диктатурою, — зазначила авторка сатиричного YouTube-каналу “Мари Говори” Марія Чистякова.

А ось офіційні агітаційні ролики випустили три з чотирьох так званих кандидатів у президенти РФ. Однак, жоден з них не порушував проблемні питання і не виступав проти війни в Україні.

Наприклад, кандидат від російської комуністичної партії Микола Харитонов балотується зі слоганом “Пограли в капіталізм і досить”. Кандидат від Ліберально-демократичної партії Росії (ЛДПР) Леонід Слуцький будував передвиборчу кампанію на імені померлого засновника партії Володимира Жириновського. Владислав Даванков з партії “Нові Люди” у своїй серії передвиборчих роликів представлений як прогресивний політик, який обіцяє зробити країну сучасною і мирною. За словами експертів, у реальності так звані вибори в Росії — це спецоперація з перепризначення президента РФ Володимира Путіна.

Якщо говорити про змістовну сторону кампанії, то вона максимально беззмістовна. Ті законодавчі обмеження, які існують, надягають на політиків намордник і повідець. І більшість тем, які в центрі думки суспільства, які мали б обговорюватися в нинішньому політичному моменті, вони не можуть обговорюватися вільно просто через те, що це ризик отримання адміністративного і кримінального переслідування, — пояснив член ради руху на захист прав виборців “Голос” Давид Канкія.

Путін іде на так звані вибори вп’яте. Від передвиборчої кампанії він відмовився. А ось у передвиборчому інтерв’ю заявив, що Росія стала багатшою за Німеччину, у країні мало мігрантів. А кожен третій росіянин до приходу Путіна був бідним, тепер їх нібито втричі менше. Так, за його словами, 20 років тому в Росії за межею бідності було 29% населення. Це 42 млн осіб. Зараз — понад 9%. Вкотре Путін використовує зручну для себе статистику, заявляють експерти.

Бажаючи прикрасити свої досягнення, Путін переписує історію. 20 років тому в Росії за межею бідності було 17,6% населення — це 25,2 млн осіб. Нинішні ж “успіхи” пов’язані виключно зі зміною методики підрахунку бідних росіян. Росстат тепер рахує їх не за купівельною спроможністю, а за межею бідності. Якби кількість незаможних розраховували по-старому, то рівень бідності становив би 12%. А це означає, що за останній рік кількість бідних у РФ зросла, — з публікації видання Anhor.

Росія, за словами Путіна, посідає п’яте місце серед найбільших економік світу. І, нібито, обігнала за паритетом купівельної спроможності Німеччину. Але ці заяви повністю розбиваються об реальні факти.

Вкотре Путін використовує зручну для себе статистику, закриваючи очі на інші цифри. Він наводить рейтинг країн за внутрішнім валовим продуктом (ВВП) за паритетом купівельної спроможності, але без урахування чисельності населення. За цим показником Росія перебуває на 56-му місці у світі. Наприклад, за рівнем мінімальної зарплати РФ взагалі посідає 93-тю позицію, — з публікації видання Anhor (Анхор).

Як пише The New York Times, псевдоголосування все ж має велике значення для Путіна. З його допомогою він все ще сподівається зміцнити свою легітимність в очах світової спільноти. Щоб домогтися високої явки, російська влада навіть залучила електронну систему голосування. За нею практично відсутнє незалежне спостереження й існують величезні можливості для фальсифікації результатів, підкреслюють експерти.

Як пише BBC, російська влада має намір примусово залучити в онлайн голосуванні бюджетників і співробітників держкорпорацій. Наприклад, у московській філії “Газпрому” встановили планку щодо обов’язкової участі в так званих виборах — 95% від загальної кількості працівників, розповів BBC співробітник корпорації. За його словами, у регіонах працівників “Газпрому” зобов’язали голосувати в перший день псевдовиборів — 15 березня. Одночасно прийти на виборчі дільниці росіян закликали й опозиціонери, сподіваючись, що так можна буде провести масові протести без ризиків затримання. Зокрема, вони пропонують зіпсувати бюлетені або проголосувати не за Путіна.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Таємне батьківство Андрія Данилка: як звуть двох синів співака, хто їх народив і де хлопчики живуть зараз
34 077
Проти тромбів і для серця: названий простий, але корисний квітковий чай
33 055
Не "Пасха" і не "куліч": як правильно говорити українською
22 817
Шукає жінку для стосунків без зобов'язань: чоловік залишив на лавці записку й став "героєм"
22 475
Багатодітна сім’я: кохана Святослава Вакарчука та матір його спадкоємців показала третю дитину – це дівчинка
20 854
В Києві сотні чоловіків "штурмують" ТЦК: командування відреагувало на черги
20 328
Названий по-справжньому шкідливий продукт при високому холестерині
17 018
Лікарі назвали ознаки, які вкажуть на необхідність очистити печінку
16 871
Пасажирка розважила людей у ​​метро танцем на жердині
16 411
Ірина Білик показала свого 24-річного сина від першого шлюбу
15 948
Улюблений багатьма овоч виявився ефективним захистом від раку
15 910
Злодій під час пограбування випав із вентиляційної шахти та "загубив" труси зі штанами – фото
14 488
Більша за машину: у Дніпрі помітили авто, яке везло на даху величезну альтанку
14 325
Експерти розповіли про корисну альтернативу продуктам, які підвищують холестерин
1
Улюблений багатьма овоч виявився ефективним захистом від раку
1
Проти токсинів, для кишечника і серця: названа корисна ранкова каша
0
Лижник розвинув смертельну швидкість, спускаючись задом наперед: наскільки він розігнався (відео)
0
Культовий для молоді 90-х київський кінотеатр Факел отримає нове життя - що з нього хочуть зробити
0
Три знаки зодіаку віддадуться пригодам: гороскоп на тиждень
0
Три знаки зодіаку відкриють нові можливості та реалізують свій потенціал: гороскоп на 2024 рік
0
61-річна Демі Мур з трьома доньками похизувалися фігурами на відпочинку
0
Виганяємо мурах з ділянки: два ефективних методи
0
Українські захисники знищили ворожий міномет разом з БК. ВIДЕО
0
Притягне негатив: який одяг не варто носити, а краще від нього позбутися
0
З сивиною у волоссі: супермодель 90-х Крісті Тарлінгтон вийшла на подіум модного показу
0
Названий продукт, який допоможе позбутися від жиру на животі
0
Перевірили можливості iPhone 13 у 2024 році! Все ще найкращий «яблучний» смартфон Apple

Хоча з моменту виходу iPhone 13 минуло вже кілька років, ...

Господині розповіли про особливості холодного способу засолювання сала

Солоне сало мусить бути м’яким, щоб тануло в роті. А таким ...

Буде дуже красиво: 5 незвичайних способів пофарбувати яйця до Великодня

Вже зовсім скоро ми будемо переривати Інтернет у пошуках ...