Навряд чи хтось може уявити свій ранок без міцної кави. Аромат улюбленого напою бадьорить і пробуджує.
У ранковому ритуалі приготування кави важливо все: від подрібнення зерен у кавомолки до його безпосереднього приготування. Однак що робити, якщо кавомолки немає чи вона зламалася?
В цьому випадку вам допоможе блендер. Однак будьте обережними: леза блендера можуть спалити кавові зерна.
Щоб цього не сталося, потрібно подрібнювати зерно не більше 30 секунд. Також варто переконатися, що ви відправляєте в блендер необхідну кількість бобів — вам знадобиться приблизно половина склянки.
Подрібнити кавові зерна можна за допомогою кухонного комбайна. Однак їхню кількість для подрібнення потрібно збільшити вдвічі через більшу кількість машини.
Якщо ж у вас відсутня електрика, можна подрібнити кавові зерна підручними засобами. Просто відправте їх у пакет на блискавці та почніть бити по ньому качалкою, сковородою або молотком для м’яса. Однак врахуйте, що так у вас вийде кава грубого та нерівномірного помелу. Для більш тонкого можна використовувати ступку та товкачик.