Яблука приносять величезну користь організму. Вони багаті на вітаміни A, С, В1, В2, РР і Е, а також йодом, магнієм, кальцієм, селеном, цинком, фосфором, калієм і залізом.
Крім цього, яблука містять урсолову кислоту, яка має протизапальні, геронтопротекторні та антимікробні властивості. Фрукт не тільки смачний, а й дуже добре підходить для швидкого перекушування.
Яблука допомагають зменшити вагу, а також корисні для профілактики хронічних захворювань. У них багато клітковини та мало калорій.
У двох середніх за розміром фруктах міститься третина добової норми клітковини, яка потрібна людині для комфортного перетравлення їжі. Яблука нормалізують рівень холестерину у крові, зміцнюють імунітет, і навіть знижують ризик розвитку цукрового діабету другого типу. Незважаючи на мінімальний рівень калорій, яблука втамовують почуття голоду.