Сливи корисні для здоров’я серця і зниження рівня холестерину через високий вміст антиоксидантів, клітковини і вітамінів, зазначила дієтолог Паял Шарма.
Також користь слив експерти пов’язують із розчинними волокнами, такими як пектин, розповідає Expert.
“Розчинна клітковина зв’язується з холестерином у травному тракті, запобігаючи його всмоктуванню в кровотік і сприяючи його виведенню з організму”, – пояснив дієтолог Нупуур Патіл.
За його словами, сливи містять антиоксиданти, такі як фенольні сполуки, які корисні для здоров’я серцево-судинної системи. Він підтвердив, що вживання однієї сливи на день протягом чотирьох тижнів може допомогти знизити рівень холестерину.
“Включення цього смачного фрукта у ваш розпорядок дня може стати простим і смачним способом підтримати здоров’я серцево-судинної системи”, – додав доктор.
Також наголошується, що, хоча включення слив у збалансовану дієту може сприяти загальному здоров’ю серця, вони мають бути частиною комплексного підходу, що включає різноманітні фрукти, овочі, цільнозернові та інші продукти, багаті поживними речовинами.