Перець чилі знижує ризик виникнення хвороб серцево-судинної системи. До такого висновку прийшли корейські вчені, провівши відповідне дослідження.
Повнолітні учасники дослідження вживали перець чилі протягом 4-12 тижнів. Як виявилося, речовина, що входить до складу даного продукту, знижує ризик виникнення метаболічного синдрому – комплексу порушень обміну речовин, який провокує розвиток захворювань серцево-судинної системи і цукрового діабету II типу.
Рослина здатна знижувати кількість “поганого” холестерину в крові. Крім того, воно має яскраво виражений антиоксидантний ефект.
Експеримент також показав, що перець чилі нормалізує рівень цукру в організмі за рахунок зменшення запального процесу. Однак, як відзначили вчені, щоб підтвердити це корисна властивість, необхідно провести ще ряд досліджень.