Високий кров’яний тиск є поширеною патологією. Якщо з’ясувалося, що у вас гіпертонія, для підтримки здоров’я вам доведеться внести деякі зміни в свій щоденний раціон, якісь продукти виключивши з нього, а якісь – додавши.
При накопиченні рідини в крові вона починає надавати додаткове навантаження на стінки кровоносних судин, підвищуючи, таким чином, кров’яний тиск.
“Вживайте продукти з високим вмістом калію, особливо фрукти і овочі, щоб тримати ваше кров’яний тиск під контролем”, – наводить британське видання витяг з рекомендацій журналу Blood pressure UK.
Відзначається, що крім бананів, велика кількість калію міститься в томатному, апельсиновому соках, абрикосах і в смородині. Серед інших продуктів калієм найбільш багаті тунець, яйця і мигдаль.