Продукти, що вважаються корисними, підходять для всіх. Наприклад, горіхи та авокадо містять корисні жири, але їх вживання у великих кількостях може призвести до зайвої ваги.
Мед містить фруктозу. І споживання цього продукту може спричинити підвищення рівня цукру в крові. Однак особливо варто побоюватися цих трьох продуктів, розказує МедПравда.
Маргарин шкідливий для серця та судин
Маргарин містить менше насичених жирів, ніж вершкове масло. У ньому також є трансжири, які підвищують рівень поганого холестерину в крові, що збільшує ризик розвитку інсульту.
Люди, які регулярно споживають маргарин, схильні до серцево-судинних захворювань більше на 53%, ніж ті, хто віддає перевагу вершковому маслу.
- Найкориснішим жиром вважається оливкова олія.
Низькокалорійний майонез небезпечний для печінки
В одній столовій ложці такого майонезу міститься до 103 калорій. Однак він може містити більшу кількість крохмалю та цукру. Надлишок останнього може призвести до ожиріння печінки.
Рослинне молоко послаблює імунітет
Рослинне молоко є альтернативою коров’ячому. У ньому може бути менше калорій та жирів, але при цьому й мало білка. Це може вплинути на м’язову масу та послабити імунну систему.
- Вчені відзначають, що нестача білка з їжі може викликати тьмяність шкіри та волосся.
Слід пам’ятати про збалансоване харчування та різноманітність продуктів. Корисно включати до раціону широкий спектр продуктів, включаючи фрукти, овочі, білки, злаки та молочні продукти, але важливо враховувати розмір порцій та загальну кількість споживаних калорій.