Риба - продукт номер один для бездоганної роботи серця, судин і мозку за рахунок високого вмісту поліненасичених Омега-3 жирних кислот.
Вони активізують клітини організму. В результаті покращується діяльність серцево-судинної системи та, як наслідок, знижується ризик розвитку захворювань серця та судин, нормалізується кров'яний тиск.
За рахунок покращення роботи мозку розумові процеси стають більш ефективними, підвищується здатність до навчання та засвоєння нової інформації.
Заслугою омега-3 жирних кислот вчені визнають також здатність благотворно впливати на гостроту зору, стан шкіри, волосся та нігтів, а також настрій.
Крім цього в рибі міститься велика кількість вітамінів, макро-і мікроелементів. Особливо цінними є вітаміни А, D, групи В. Вітамін А – один із головних та незамінних учасників відновлювальних, окисних, метаболічних процесів в організмі.
Вітамін D незамінний для кісткової тканини та ефективний для профілактики рахіту у дітей. Вітаміни групи В зміцнюють імунітет, благотворно впливають на роботу центральної нервової системи, необхідні для розумового та психічного здоров'я. Також риба, переважно морська, багата на такі мікроелементи, як йод і фтор.