Фахівці зі США та Швеції назвали продукти, які допомагають запеклим курцям пом'якшити наслідки шкідливої звички. За словами медиків та дієтологів, зниженню ризику розвитку небезпечних захворювань легень допомагає вживання свіжих овочів та фруктів.
Фахівці з'ясували, що корисні властивості зелені, овочів та фруктів допомагають захистити організм людини від інтоксикації. Це відбувається завдяки вмісту в продуктах клітковини та антиоксидантів.
Найкориснішими для курців продуктами вчені назвали яблука та перець. Дослідження показало, що вживання цих продуктів знижує ризик розвитку хронічної обструктивної хвороби легень (ХОЗЛ) на 40%.
У той же час такі продукти як ягоди, цибуля та картопля не надають позитивного впливу на здоров'я курця.
Дієтологи склали оптимальну схему харчування для курців. За словами фахівців, людям, що палять, необхідно щодня з'їдати п'ять порцій овочів, фруктів і зелені.