Щоб виростити буряки солодкими й без білих прожилок, не вносьте в ґрунт гною. Тому що при внесенні гною в ґрунт вивільняється азот. А надлишок азоту дає гіркий присмак бурякам.
Якщо сієте буряки на кислому ґрунті, то він виросте кострубатим дрібним, з білими прожилками й гіркуватим смаком. Щоб покращити якість ґрунту й розкислити його, вносьте деревну золу та яєчну шкаралупу. Також допоможе розкислити ґрунт вирощування сидератів, наприклад, люпину.
Через 2 тижні після проріджування буряків підживіть їх розчином золи й кухонної солі. Сіль збільшує вміст цукру в буряках. Щоб зробити розчин вам знадобиться 2 склянки деревної золи 1 столова ложка солі й 10 літрів теплої води.
Борна кислота теж впливає на вміст цукрів у буряках. Треба розчинити 10 г борної кислоти у 10 л води й поливати грядку. Якщо правильно доглядати за буряками, то вони виростуть солодкими.