U-News » Авто-мото » За ціною суперкарів: ТОП-5 найдорожчих кросоверів українського ринку
Всі новини

За ціною суперкарів: ТОП-5 найдорожчих кросоверів українського ринку

Певно, більшість читачів ніколи не бачили цих машин на дорогах. Але в Україні вони є, і при тому служать своїм власникам вірою і правдою – хай не завжди як транспорт, але як атрибут суспільного статусу чи навіть як інвестиція.

Про п’ять найдорожчих кросоверів-позашляховиків в Україні повідомляє РБК-Україна.

Преміальний сегмент особливий тим, що на ціну конкретного екземпляра впливає не тільки його предметна споживча користь – як то практичність, запас ресурсу і надійність, а й міркування іншого порядку. Важливо, щоб машина була певного бренду і свіжої моделі. А якщо модель вже неактульна, то незважаючи на її молодий вік, невеликий пробіг і ідеальний вигляд, вона буде коштувати суттєво дешевше – бо вже не зможе відігравати своєї головної ролі – служити символом повного благополуччя власника. Тому тут ми згадуємо лише ті машини, які сьогодні можна придбати новими в автосалоні.

Які кросовери найдорожчі

Зробити найдорожчий автомобіль насправді не так вже і складно. Головне, щоб за ним рахувався той чи інший шанований бренд, не пов’язаний останні півстоліття з народними моделями, і були кошти на розробку чи закупівлю потужного силового агрегата. Третя складова успіху не така проблемна – оздобити інтер’єр якісною шкірою та деревиною, плюс начинити його електронікою в наш час обходиться відносно недорого.

Так, ми не згадали ще про тип кузову, з яким виробники преміуму нещодавно отримали чималий клопіт. Адже канонічні купе та великі седани остаточно вийшли з моди, і ексклюзивним маркам довелося нашвидку перелаштовуватись на громіздкі кросовери a la позашляховик. Але вже кілька років як у світі авто для мільйонерів все владналося: сьогодні такі кузови можна знайти в усіх автосалонах, до яких не соромно завітати власнику банківсього рахунку з шістьома-сімома нулями.

Bentley Bentayga EWB Azure, від 15 863 088 грн

Можливо, його не назвеш дуже симпатичним зовні, але на ходу свій імідж енергійного класика цей авто відпрацьовує по повній – двотонна машина (4,0 л, 550 к.с.) набирає першу сотню за 4,5 секунди і кладе стрілку впритул до 300 км/год. Фамільна відмінність цього Bentley – нарівні з аутентичними сталевими кнопками повітряних потоків на торпедо – усю свою спортивну спритність він демонструє м’яко і культурно, не викликаючи у водія напруження і стресу. Хоча підвіска, певна річ, за високих характеристик керованості не могла не вийти жорсткуватою. Проте, навряд чи на таких машинах хтось буде перераховувати вибоїни асфальту у далекій глибинці.

Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid, від 8 692 580 грн

Це інший тип супердорогого кросовера і великою мірою протилежність першій машині добірки: авто, конкретно заточене під спортивну їзду. На підтримку цього іміджу працює давній і можна сказати, суто спортивний бренд. Бензиновий турбомотор Cayenne Turbo у виконанні E-Hybrid має додаткову допомогу у вигляді електродвигуна з місткою тяговою батареєю (25,9 кВт-год), так що сумарна потужність силової установки сягає 599 к.с. Як результат – 3,7 с до першої сотні і 295 км/год паспортної максималки. До речі, в колах прихильників швидких машин вважається, що серед них саме Porsche відрізняються високою надійністю та довговічністю, і це додатковий плюс для машини, яка провокує власника на активний драйв.

Mercedes-AMG G63, від 8 836 974 грн

Нам дуже хотілось обрати з каталогів Mercedes’ів імпозантну модель Maybach GLS 600, але вона недостатньо “найдорожча”, бо майже на 400 000 грн. дешевше від AMG G63. Натомість цей заряджений кубик від придворного тюнінг-ательє AMG є характерною ілюстрацією того, які яскраві плоди дає вперта пропаганда. Як не крути, а нинішній G-клас є всього лише нащадком утилітарного військового позашляховика, який 45 років тому проголосили крутим і престижним автомобілем для заможних людей. І який між тим старанно ніс через десятиріччя свою армійську спадщину у вигляді сумнівної керованості на швидкості, незручної посадки і танкоподібної зовнішності. На щастя, у нинішній версії від AMG машина має максимально близькі до людських понять характеристики: потужний двигун (4,0 л, 585 к.с.), досконалу пружинну підвіску, комфортабельний салон з двома (!) окремими кріслами позаду.

Aston Martin DBX 707, від 11 243 651 грн

Так, це було непросто – після ста років виробництва спорткупе і родстерів поставити на конвеєр (чи таки на стапелі?) щось на кшталт позашляховика. Але британські конструктори змогли перекроїти свою свідомість і своє дрібносерійне виробництво, при тому зберігши у дизайні кросовера фірмові агресивно-спортивні риси. DBX 707 є топовою модифікацією моделі і цифра в індексі означає потужність її V8 в кінських силах. Дві турбіни дмухають добряче (обертовий момент – 900 Нм), тож не дивно, що перших 100 км/год машина сягає вже за 3,2 с після старту, а максимальна швидкість становить 310 км/год.

Range Rover SV Long Wheelbase, від 12,001,331 грн

Найбільш розкішна модель однієї з найбільш розкішних марок Range Rover сьогодні називається саме так. Це великий і потужний автомобіль, причому йдеться про його подовжену версію (+ 20 см база, + 20 см довжина) – така випускається разом з більш короткою стандартною. Під капотом SV Long Wheelbase працює бензиновий V8 з двома турбінами, об’ємом 4,4 л і потужністю 615 к.с. Але при тісному знайомстві з моделлю створюється враження, що її творці більшість уваги приділили не технічному начинню, а оздобленню інтер’єру – порахувати всі варіанти оформлення неможливо хоча б тому, що кожна комплектація може бути індивідуальною. Це не диво в даному сегменті, але все одно вражає – наприклад, у варіанті Signature Suite можна обрати конфігурацію лише з двома задніми сидіннями, які обіцяють головним пасажирам особливий комфорт.

Якщо коротко

Як бачите, розкіш буває різна, і причина у тому, що у кожного споживача свої пріоритети і свої уявлення про чесноти машини. Виробники преміальної техніки добре розуміють це і пропонують шановним клієнтам відповідне розмаїття моделей – найдорожчих, але таких різних. Цікаво, що на протилежному боці ринку – в бюджетному класі, працює подібний принцип.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Стало відомо, які продукти різко підвищують рівень цукру в крові
33 254
Медики назвали відмінність пияцтва від алкоголізму
19 216
У Держдумі РФ звинуватили «Чебурашку» у руйнуванні російських цінностей
13 316
Набридло чекати: хлопець розчистив виїзд з парковки за допомогою екскаватора
12 775
Аварія в океані. Вчені вперше зняли зіткнення човна і рідкісної гігантської акули
12 633
Гімнаст протестував "ліжко від занять сексом" на Олімпіаді: що з'ясувалося
10 873
Фанат тату забив майже все тіло чорнилами та приголомшив, який вигляд мав до перевтілення
10 682
Гості на весіллі залишилися голодними після невдалого "жарту" нареченого і нареченої
10 154
"Ходжу в супермаркет з паспортом": 48-річна жінка стверджує, що припинила старішати
9 640
В Україні введуть обмеження для водіїв пенсійного віку: що зміниться
9 548
Конфуз: Порошенко покликав боротися з Московською церквою покійного Майкла Джексона
8 677
Позбавити прав можуть будь-кого: в Україні почали карати водіїв за чужі порушення
8 112
Серцевий напад: непомітна ознака в роті, яка попереджає, що ви в групі ризику
7 694
Як правильно обрізати листя петрушки, щоб росла до пізньої осені
0
Названо три групи продуктів, які наповнюють кишківник руйнівними токсинами
0
5 найбільших шкідників картоплі: як з ними боротися
0
Названо бюджет Олімпійських ігор-2024 у Парижі
0
Інсульт може виявлятися неочевидними ознаками
0
ЗСУ дурять росіян: як українські макети змушують ворога марнувати дорогі ракети
0
Гороскоп на 27 липня для всіх знаків зодіаку: день успішної розумової праці
0
Тіна Кароль чесно сказала, чи робила пластичні операції
0
Надія Мейхер уперше за тривалий час вийшла на зв'язок: де та чим займається зараз артистка
0
Якими автомобілями найбільше задоволені їх власники - дослідження
0
Топ-5 класних авто до 4000 доларів, які можна знайти на українському авторинку
0
Популярна в Україні марка випустила бюджетний позашляховик з величезним запасом ходу (фото)
0
Навіщо на спідометрах сучасних авто нанесені червоні позначки: про цю важливу функцію мало хто знає
0
Цей симптом на обличчі свідчить про високий тиск: що відомо

  Гіпертонія, або підвищений артеріальний тиск, це стан, ...

Чи можна харчуватися лише один раз на день? Вчені дали відповідь

  Сучасний ритм життя часто призводить до того, що людина ...

Як знизити кров'яний тиск за три місяці: вчені назвали п'ять важливих звичок

Велике значення для здорового серця мають фізичні ...