Дослідження показало, що вживання чорного чаю може давати ефект помітного зниження рівня цукру в крові протягом наступних 60 хвилин.
При захворюванні на діабет 2-го типу доводиться вести довічну боротьбу з підвищеним рівнем цукру в крові, і дотримання певних харчових звичок є одним з ключових способів досягти ремісії. У раціоні повинні бути присутніми певні продукти і напої, що містять компоненти, що забезпечують протидії стрибкам, викликаним прийомом їжі.
Зокрема, як випливає з дослідження, опублікованого Азіатсько-Тихоокеанським журналом клінічного харчування, чорний чай може ефективно протистояти підвищенню рівня глюкози (цукру) в крові у здорових людей, а також у людей з передіабетом. Його учасниками чоловіки і жінки віком від 20 до 60 років, які не мали проблем зі здоров’ям і схильні до цього порушення, що означає, що рівень цукру в крові є підвищеним, хоча діабету ще немає.
В ході випробувань учасники вживали солодкий напій, після чого їм давали чорний чай або плацебо. У добровольців бралися проби крові з різними проміжками часу. Ефект зниження рівня цукру був зафіксований протягом 60 хвилин після прийому чорного чаю.
“Вживання чорного чаю може знизити рівень глюкози в крові після вживання сахарози” – підсумували дослідники.
Загальні поради щодо зниження рівня цукру в крові. Один з найдієвіших способів контролювати цукор в крові – це харчування з урахуванням глікемічного індексу (ГІ) продуктів. ГІ показує, з якою швидкістю глюкоза надходить в кров після їжі або калорійних напоїв. У раціоні слід віддавати перевагу продукти, що мають низький глікемічний індекс.