Безпосередній вплив на здоров’я надають не тільки продукти, що вживаються людиною, а й швидкість прийому їжі. До такого висновку прийшли вчені з Університету Хіросіми в Японії.
Дослідники провели експеримент в ході якого велося спостереження за понад 1000 дорослих людей протягом п’яти років. Вони були розділені на три категорії: ті, хто їсть швидко, середньо і повільно.
На початку дослідження ні у кого з випробовуваних не спостерігалися нестача вітамінів або захворювання.
По закінченню часу експерименту, у першої групи були виявлені проблеми зі здоров’ям. Вчені відзначили, що люди, які роблять мало жувальних рухів, розташовані до набору зайвої ваги, оскільки можуть переїдати і не відчувати моменту насичення.
Саме тому, щоб уникнути проблем зі здоров’ям таких, як: ожиріння, порушення ліпідного балансу і підвищений тиск, важливо не тільки слідувати принципам правильного харчування, але і стежити за швидкістю поглинання їжі.