Багато лікарів і експерти зі здорового харчування вважають сніданок одним з найважливіших прийомів їжі за день. Найчастіше в якості здорових страв рекомендується вживати каші.
Класичний варіант – гречка або вівсянка. Однак є й інші корисні альтернативи, на які слід звернути увагу. Наприклад, камут.
Це найдавніше зерно зараз розглядається вченими як здорова заміна сучасної пшениці. У порівнянні з нею, камут багатший жирами, білками, вітамінами і мінералами. Вчені виділяють кілька переваг від вживання такої крупи.
Одна порція камута забезпечує 28% денної норми клітковини. Згідно з дослідженням, харчові волокна покращують мікробіом кишечника, захищаючи організм від розвитку хронічних запальних захворювань.
До них в тому числі відносяться колоректальний рак, аутоімунні хвороби, ожиріння і пов’язані з цим патології.