Дієтолог попереджає, що надмірне вживання фруктів може зашкодити організму. Дізнайтеся, скільки ягід та фруктів слід їсти, щоб не виникли проблеми із травленням.
Чому не варто захоплюватися ягодами та фруктами
За словами дієтолога, кількість простих вуглеводів у склянці фруктового соку більша, ніж можна отримати з рекомендованої денної норми фруктів. Наприклад, з одного яблука можна отримати 50-70 мл соку, тому в склянці соку буде не одне яблуко. Особливо якщо до соків доданий ще й цукор.
При приготуванні соку із фруктів та ягід видаляється цінна частина – харчові волокна. Влітку куди корисніше вживати смузі з овочів та зелені з невеликим додаванням фруктів-ягід.
Фрукти та ягоди містять велику кількість органічних кислот, які, потрапивши у шлунок, дратують його стінки, збільшують секреторну функцію підшлункової залози. Ця дія може не тільки посилювати апетит, але і викликати болючі відчуття.
Скільки потрібно їсти фруктів та ягід, щоб не нашкодити організму
Світлана Фус розповідає, що їсти можна будь-які фрукти та ягоди, проте важливо знати міру. Співвідношення овочів та фруктово-ягідної частини при збалансованому харчуванні має становити приблизно 2:1. Якщо норма овочів – 400-500 г, то фруктів та ягід можна з'їсти 200-250 г. ⠀
Як правильно їсти фрукти та ягоди
Поєднуйте фрукти з кашами, кисломолочними продуктами, додайте в овочеві салати. Також дієтолог рекомендує їсти завжди свіжі плоди, замість того щоб варити компоти та варення, які будуть мати велику кількість цукру.
Контролюйте вміст інших джерел фруктози та глюкози: меду, сухофруктів, кондитерських виробів, щоб зменшити ризик надмірної кількості простих вуглеводів у раціоні.⠀⠀