В Японії заявили, що лимонний сік є ефективним засобом для зниження тиску.
У статті йдеться, що люди знають лимон, як фрукт з високим вмістом вітаміну С, проте у цього плоду маса інших достоїнств. Він прекрасно позбавляє від втоми, омолоджує шкіру, зміцнює кісткову систему і навіть знижує тиск.
Останню властивість забезпечують поліфеноли і флавоноїди, що містяться в шкірці. До того ж кислий смак підсилює солоність продуктів, а отже, при його використанні зменшується споживання солі, яка провокує високий тиск.
Що стосується омолоджуючого ефекту, то його забезпечує знаменитий вітамін С. даний елемент також зміцнююче діє на імунну систему. Лимонна кислота сприяє засвоєнню кальцію і заліза.
Калій, що міститься в лимоні, допомагає виводити з організму токсини і підтримувати красу шкірних покривів. Примітно, що велика кількість корисних речовин присутній не тільки в м’якоті фрукта, але і в шкірці. У ній міститься багато харчових волокон, які благотворно впливають на кишкову середу.
При цьому слід знати, що незабаром після розрізання лимон втрачає корисні властивості, тому його необхідно для запобігання окислення зберігати в плівці. Додавати лимонний сік слід в уже готову страву. Справа в тому, що при термічній обробці фрукта його корисні речовини зникають.