Британські вчені протягом 11 років вивчали стан здоров’я близько 500 тис.осіб, щоб дізнатися про вплив кави на здоров’я печінки. Дослідники прийшли до висновку, що помірне споживання цього напою знижує ризик розвитку хронічних захворювань цього найважливішого органу.
В останні роки хвороби печінки стали однією з причин передчасної смерті по всьому світу. За даними ВООЗ, від них помирає близько 1,32 млн осіб на рік. Велика частина летальних випадків припадає на країни з низьким і середнім рівнем життя.
Згідно з дослідженням, три-чотири чашки кави в день знижують ймовірність розвитку стеатозу, жирової хвороби печінки, а також алкогольного і неалкогольного цирозу та інших хронічних захворювань цього органу на 20%. При цьому ризик смерті від цих хвороб у любителів кави зменшується на 49%.