Нутриціолог розповіла, яку олію необхідно вибирати для готування, а від якої краще відмовитися.
Яка олія підходить для смаження?
Кокосова олія
Вона містить 90% насичених жирів, які роблять її стійкою до нагрівання, тому на ній можна смажити. Ця олія має відмінну довгу тривалість зберігання, оскільки вона напівтверда. Але радять уникати пластикових тар. Кокосова олія здатна підвищити рівень холестерину в організмі.
Масло какао
Його виготовляють із бобів какао. Варто зазначити, що у чорному та молочному шоколаді міститься однакова кількість жирів, але темний краще через менший вміст цукру. Смажити також рекомендують.
Олія авокадо
Оливкова олія
Вона підвищує рівень «корисного» холестерину та знищує рівень «шкідливого» в організмі людини. Олія продовжить також тривалість життя, але вживати її можна лише в сирому вигляді.
Лляна олія
Олія містить велику кількість рослинної форми Омега — 3 та інших корисних кислот. Але нутриціолог не радить використовувати її для смаження. Також зазначимо, термін придатності такої олії становить тільки 30 діб після відкриття, тому зберігайте у темному місці.