Сковорідка з антипригарним покриттям дуже комфортний кухонний гаджет, зокрема для тих, хто дотримується принципів правильного харчування і готує, смажить без додавання жиру.
Проте зіпсувати сковорідку можна не лише використанням металевих лопаток чи виделки, яка просто шкрябає поверхню антипригарну.
Поширені помилки, які псують антипригарну сковорідку
- Високі температури. Під час потужного перегрівання антипригарної сковорідки її покриття починає руйнуватися, виділяючи при цьому токсичні випари. Тому бажано використовувати низький або середній рівень нагріву.
- Шкідливі продукти. Не рекомендують смажити на антипригарній сковорідці сосиски та ковбасу. Під час смаження ці продукти виділяють «агресивний» жир, який може пошкодити спеціальне покриття. Не варто смажити м’ясо разом із кістками, бо саме гострі кістки можуть подряпати покриття.
- Спосіб догляду. Якщо регулярно мити сковорідку в посудомийній машині або постійно терти кухонною губкою, то з часом антипригарне покриття стоншується, що призводить до неякісного приготування та зменшення терміну експлуатації.