Для більшості людей це звичка, але іноді це може бути причиною нестабільного рівня цукру в крові.
Для більшості людей бажання з’їсти щось солодке після приймання їжі це не патологічна тяга, а просто наслідок звички. Але також це може говорити про нестабільний рівень цукру в крові і метаболічні порушення, інформує Ukr.Media.
Багато людей відчувають бажання з’їсти після їжі десерт. Для тих, кому необхідно схуднути або знизити споживання цукру, це може бути проблемою. Фахівці відзначають, що дуже важливо розуміти причину такої пристрасті до цукру, особливо коли людина намагається уникнути його, стежачи за своєю вагою, або, наприклад, через діабет.
Хочеться солодкого після їжі. Про що це може говорити?
За словами експертів, для більшості людей це не потяг, а просто звичка.
Вони пояснюють, що одна з причин, яка загострює спрагу цукру, є незбалансований раціон, в якому багато їжі, багатої крохмалем і рафінованими вуглеводами. Вона дуже швидко засвоюється організмом, і це призводить до раптового сплеску, а потім до зниження рівня цукру в крові. Раптове падіння цукру може провокувати сильно виражену тягу до солодкого.
Регулярні різкі коливання цукру в крові вкрай негативно позначаються на стані підшлункової залози, сприяючи розвитку метаболічних порушень, з якими асоціюються ожиріння, діабет і серцево-судинні порушення.