Іноді здається, гусениця може подумати, що капусту саджають для неї, бо жере її нахабно. Але така природа шкідника, з яким городникам треба боротися.
Бажано без хімії, адже капусту потім швидко треба споживати, часто у сирому вигляді без термічної обробки.
Врятувати капусту від гусениці допоможе звичайна харчова сода. Так, сода у багатьох ситуаціях стає “швидкою допомогою”.
Для цього треба посипати качани капусти щедро харчовою содою. Проводити профілактичний ритуал варто ранесенько, коли на капусті ще є нічна роса.
Варто зауважити, що сода не впливає на якість та смак майбутнього врожаю. Хоч цей спосіб простий, але при цьому він дуже ефективний. Гусениця зникне, а врожай капусти буде збережено.