Мозок – один з найважливіших органів. Експерти назвали п’ять простих і доступних продуктів, які допоможуть знизити ризик порушень в його роботі.
Перше, на що радять звернути увагу, – яблука. Ці фрукти багаті різними антиоксидантами, які запобігають ризику виникнення нейродегенеративних захворювань. Наприклад, хвороба Альцгеймера або хвороба Паркінсона. Для мозку також дуже корисна журавлина. У ній міститься урсолова кислота, яка покращує пам’ять.
Ідеальним продуктом, корисним для мозку, також є шпинат. Він багатий поживними речовинами і мінералами, такими як фолієва кислота, білок, магній і вітаміни групи В і С. Шпинат має протизапальні властивості, які допомагають знизити ймовірність захворювань головного мозку. Фолієва кислота також дуже важлива для зменшення ризику виникнення хвороби Альцгеймера.
Ще один продукт, який рекомендують фахівці, – гарбуз. У ній містяться омега – 3 жирні кислоти, вітаміни А, В і С, калій і магній. Всі ці корисні речовини не тільки допомагають поліпшити функціонування мозку, але і знижують рівень стресу і занепокоєння. П’ятим продуктом є яйця. Вони містять різні поживні речовини, які допомагають знизити ризик інсульту.