Колись вона була значно популярнішою, але через її користь час відновлювати споживання пшона.
Найчастіше при згадці пшоняної крупи на думку приходять максимум дві страви: молочна каша з дитинства і наваристий суп. Насправді ж кулінарне застосування цього недорогого та доступного продукту набагато ширше. З пшоном готують салати, запіканки, пироги, фарширують овочі та птицю, роблять цікаві десерти.
Пшоно і пшенична крупа — не те саме. Остання - перемелене зерно пшениці, а пшоно - це очищене насіння проса.
Яка користь від вживання пшона у їжу?
1. У пшоняній крупі багато білка, вітамінів групи В і фолієвої кислоти.
2. Пшоно не містить глютен і підходить для раціону людей з целіакією.
3. Крупа має невисокий глікемічний індекс, тому її часто включають до раціону діабетиків.
Тому якщо ви підходите під ці критерії, то варто згадати про пшоно.