Для людей, яким більше 60 років варто до до свого щоденного раціону додати ягоди. Вони не лише смачні, а й сприяють довголіттю та високу якість життя без хвороб.
Регулярне вживання ягід може зміцнити імунітет, захистити організм від вікових захворювань і навіть покращити настрій. Вони багаті на антиоксиданти, вітаміни та мінерали, які допомагають підтримувати серцево-судинну систему, покращують роботу мозку та сприяють збереженню гострого зору, повідомляє Gazeta.ua.
Було проведено безліч досліджень, які підтвердили їхню користь особливо для людей у віці 60 років і старше, розповіла Parade сертифікована дієтологиня Тейлор Янулевич.
Ягоди - користь для людей, старших за 60
Багаті на антиоксиданти. Мають вирішальне значення для захисту вашого організму від запалення - головного винуватця старіння і багатьох хронічних захворювань.
Підтримують здоров'я мозку. Когнітивна функція - це те, що перебуває на першому місці для дорослих, старших за 60 років, і ягоди чудово підходять для підтримання гостроти розуму; у нещодавньому дослідженні вчені підтвердили гарний вплив ягід на роботу мозку.
Покращують здоров'я серця. Антиоксиданти в ягодах можуть бути корисними і для нашого серця; одне з досліджень показало, що журавлинний і вишневий соки можуть допомогти знизити кров'яний тиск, що корисно для здоров'я серця.
Багаті на клітковину. Ягоди є чудовим джерелом харчових волокон, які допомагають травленню: запобігають закрепам і сприяють здоров'ю кишківника; нещодавнє дослідження засвідчило, що в людей віком за 60 років, які їли більше клітковини у своєму раціоні, покращилися певні компоненти роботи мозку.
Наповнені вітамінами і мінералами. Це вітамін С, вітамін К і фолієва кислота - всі вони відіграють важливу роль у здоров'ї кісток, обміні речовин і загальній клітинній функції.
Фрукти та ягоди можна смакувати самі, або ж додавати до страв й урізноманітнити своє меню, додавши до нього, наприклад, сирники з чорницею, каші з полуницею або десерти із персиків.
Деякі дослідження показують, що чорна малина може допомогти у боротьбі з раковими пухлинами. Чашка малини містить п'ять грамів рослинного волокна, 18% добової норми фолієвої кислоти і 51% вітаміну С.