У вас ціла сумка кабачків. А ще питання: як їх правильно зберігати, щоб вони раніше часу не зіпсувалися. Почнемо з того, що на зберігання потрібно відкладати плоди гарної якості.
З м’якою шкіркою або пошкоджені низькими температурами не підходять. Для зберігання треба вибирати тільки кабачки з товстою шкіркою. Тоді й перезимувати плід зможе аж до весни.
Як правильно зберігати
В кабачків потрібно зберегти плодоніжки. Хвостики залишайте не менше 5 см. Їх треба обробити розплавленим парафіном. Це продовжить термін зберігання, оскільки буде запобігати розвитку гнилі.
Також потрібно не допустити розвиток захворювання, яке називається сухою плямистістю (альтернаріоз). А для цього в жодному випадку не мийте кабачки перед тривалим зберіганням.
Приміщення для кабачків має бути з вентиляцією і прохолодним, але температура не менше +5 градусів. В противному випадку плоди перемерзнуть. Кабачки мають бути розкладені в один шар.
Деякі практики пропонують кабачки не класти горизонтально, а, навпаки, ставити вертикально. Через меншу дотичність площі поверхні знижується ризик пошкодження та гниття.