Наші бабусі вміють готувати смачні страви з картоплі. Цей овоч добре росте та родить на нашій родючій землі. Є безліч смачних страв з картоплі.
Картопля після варіння може темніти через неправильне її вирощування та зберігання.
Чому темніє варена картопля
Ймовірно, картопля перенасичена азотом або «задохнулася» від нестачі кисню при зберіганні. Почорніти можуть і підморожені плоди.
Їсти почорнілу картоплю можна, для здоров’я вона жодної шкоди не несе. Для кулінарів важливіше розібратися, що додати у воду, щоб картопля не темніла.
Щоб картопля не темніла, її потрібно покласти в холодну воду щонайменше на 10 хвилин перед варінням.
Хімічні сполуки почнуть окислюватися від взаємодії з киснем, якщо залишити плоди чекати варіння при кімнатній температурі.
У каструлю коренеплід потрібно кидати тільки якщо підсолена вода кипить або доходить до кипіння.
Уникнути потемніння картоплі після варіння добре допомагає лавровий лист.
Можна додати ложку оцту.
Якщо картопля вариться на салат, можна додати огірковий або капустяний розсіл.
Захистить від потемніння вода – вона має повністю покривати всі картоплини під час варіння.