“Артрит” з латині перекладається як “ломота в суглобах”. І дійсно, ця хвороба проявляється у вигляді больових відчуттів в області з’єднання кісток. Для профілактики захворювання лікарі радять дотримуватися правильного харчування. Але виявилося, що не всі дієтичні продукти насправді корисні при артриті.
Небезпека для людей із запаленнями в суглобах полягає в омега – 6 жирних кислотах. Вважається, що вони потрібні організму для нормального росту і розвитку. Крім того, стверджують експерти клініки Mayo, омега-6 жирні кислоти роблять позитивний вплив на здоров’я серце, на відміну від тваринних жирів, що містяться в м’ясі і молочних продуктах.
Однак надмірне вживання цих жирних кислот може спровокувати надмірну вироблення деяких хімічних речовин в організмі, які приведуть запалень. Омега-6 жирні кислоти в основному містяться в рослинних оліях, наприклад:
- в оливковій олії;
- у кунжутній олії;
- у кукурудзяній олії;
- у соєвій олії;
- в арахісовому маслі;
Що можна їсти?
При цьому існують продукти з жирними кислотами, які, навпаки, допомагають боротися із запаленнями. Наприклад, в раціон варто включити фрукти, овочі, рибу і горіхи. Для цього найкраще підійде так звана “середземноморська дієта”. Її відмінна риса в тому, що вона багата овочами, горіхами і бобовими, злаковими і ненасиченими жирами.