Зазвичай городники обмежуються посадкою озимого часнику, хоча культур, які можуть перенести морози – більше.
Багато городників люблять засівати на зиму овочі. Це і позбавить боротьби зі шкідниками, і зможете зібрати врожай раніше, тим самим звільнивши місце для інших культур, інформує Hyser.
Але крім овочів ще радять висаджувати та зелень і зробити ви можете це вже зараз. У цього є одразу два плюси:
По-перше, посів зелені під зиму дозволяє заощадити час навесні.
По-друге, урожай можна буде зібрати на 10-15 днів раніше, ніж зазвичай.
Приступають до посівної наприкінці жовтня чи на початку листопада. Найкраще орієнтуватися на температурні показники. Температура повітря має бути близько 0 градусів Цельсія, а ґрунту 2-4 градусів тепла.
Як сіяти
Наперед потрібно підготувати грядки. Їх очищають від бур'янів, рихлять ґрунт, вносять торф та компост (1:1). Не забудьте, що при посіві під зиму насіння має бути на 30% більше!
Що сіяти
Можна посіяти петрушку і кріп, але потрібно пам'ятати, що насіння кропу проростає вже при 3 градусах тепла.
Якщо посіяти салат восени, то врожай можна буде збирати вже на початку травня.
Після настання стійких заморозків можна посіяти шпинат.
Чи не боїться холодів до -10 кінза. Їй також не страшні поворотні весняні заморозки.
У цей час можна посіяти крес-салат.
Після сівби грядки не поливають. Достатньо лише накрити мульчею чи агроволокном, які потрібно прибрати навесні.