Нутриціолог-дієтолог розповіла, чим можна замінити дорогі продукти. За її словами, ці продукти хоч і дешевші, але такі ж корисні.
Лікар опублікувала список продуктів-аналогів у Instagram:
- М'ясо = субпродукти. Це печінка, серця, шлуночки тощо. Фахівець радить пекти, тушкувати чи робити паштети.⠀ ⠀
- Червона риба = скумбрія, оселедець. ⠀ ⠀
- Сібас, дорадо = хек, тілапія, м'ята
- Гречка, дикий рис, амарант, кіноа = пшоно, ячна, пшенична та будь-яка доступна крупа, а також квасоля та нут.
- Помідори, огірки = квашені овочі, морква, буряк, капуста. ⠀ ⠀
- Батат = картопля. ⠀ ⠀
- Зелень салату, мікси, мікрогрін = черемша, цибуля на підвіконні.
- Оливкова, лляна олія = будь-яка інша олія в міру. Краще вживати цілі оливки, насіння, горіхи.
- Чіа = льон. ⠀
- Авокадо = будь-які інші продукти, багаті на жири. Або можна пошукати акційні, можна брати не встигли, які за 4-5 днів дозріють на підвіконні.
- Рисове борошно = пшеничне цільнозернове. Або можна в білу звичайну пшеничну додати висівок.
- Кускус = ціла пшениця чи пшенична каша, вівсяна крупа плющена.
- Ягоди Годжі, спіруліна, хлорофіл = будь-які ягоди (можна заморожені), будь-яка доступна зелень. ⠀ ⠀
- Брокколі = звичайна капуста, фіолетова капуста.
- Сир = кефір.