Часто причиною високого кров'яного тиску є неправильний спосіб життя та нездорове харчування. Гіпертонія може призвести до серцевих захворювань та інсульту.
Фахівці розповіли, що головний продукт, який здатний підвищити тиск, — цукор. Страви з його додаванням зазвичай висококалорійні, але часто мають дуже низьку харчову цінність або не мають її взагалі. Додаткова енергія може змусити вагу зростати, а це, своєю чергою, може підвищити кров'яний тиск.
Медики зазначають, що людям, які борються з гіпертонією, варто відмовитись від вживання майонезів, кетчупів та заправок для салатів, оскільки в них багато цукру.
Зменшити тиск допоможуть продукти, багаті калієм. У Американській кардіологічній асоціації відзначають, що більше калію вживає людина, то більше вписувалося натрію виводиться з організму. Також калій допомагає зняти напругу у стінках кровоносних судин.
Джерелом цього мінералу є овочі, фрукти, риба та нежирні молочні продукти. Також багаті калієм: авокадо, абрикос, зелень, палтус, грейпфрут та грейпфрутовий сік, гриби, апельсини та апельсиновий сік, лімська квасоля.