Пропонуємо методи, досить дієві, які не зашкодять каструлі та збережуть ваші руки, без застосування побутової хімії, хитрих “секретів”, без інтенсивного тертя та тривалого “виварювання” й пошкодження каструлі.
Для цього методу очищення підходять каструлі з емальованої та нержавіючої сталі.
Чорне дно каструлі щедро посипте содою, потріть, залийте невеликою кількістю води, щоб тільки покрила нагар, і залиште на 10-15 хвилин. Сода добре працює і “розщеплює” продукти згоряння.
Ще раз добре потріть її набагато сильніше і промийте чистою водою, каструля буде як нова.
Вдруге намажте щіпкою соди дно каструлі, потріть – і їй повернеться первісна білизна.
Удосконалений метод для стійкіших забруднень.
Якщо дно сильно спалене або чорне, його не можна терти, а потрібно кип’ятити з содою.
Насипте на дно каструлі 1 чайну ложку харчової соди і утріть її. Потім залийте водою і кип’ятіть протягом 2-4 хвилин. Ви можете додати ще трохи соди і залиште трохи постояти.
Другий спосіб: кухонна сіль
Так само, як сода, працює велика кам’яна сіль, тільки не йодована. Засипте, натріть і чекайте.
Сильне забруднення можна прокип’ятити у сольовому розчині. Метод цей не працює для сильно забрудненого кухонного начиння, тому що може подряпати стінки. Тому сода є найкращим засобом.