Як зазначає дієтолог для того, щоб поліпшити травлення, потрібно додати до свого раціону мікрогрін. Це невеликі паростки овочів, зелені та трав, які можна їсти після 7-14 днів від початку посіву.
У мікрогрині містяться особливі ферменти, які "включають" травлення. Іншими словами, їжа перетравлює сама себе.
Деякі проростки, наприклад кінза, коноплі, салати містять едастин - білок рослин, що легко засвоюється, який близький за структурою до людських антитіл (імуноглобулінів).
Едастин був відкритий у насінні та проростках деяких видів конопель. Потім його виявили й у мікрозелені інших рослин. У зрілій зелені едастин не міститься.
Для травлення будуть більш "щадними" для шлунково-кишкового тракту, особливо якщо є проблематика. Проростки брокколі - відмінний засіб для детоксикації та нервової системи, а також для зниження запалення та оксидативного стресу.