Вчені проводили експеримент понад 30 років.
Американський журнал клінічного харчування опублікував проведене Гарвардською школою громадської охорони здоров'я велике дослідження на тему впливу кави на ризик розвитку діабету 2 типу, пише Мета.
Для визначення зв'язку між вживанням цього популярного напою і поширеним захворюванням, дослідники вивчали пристрасть до кофеїну майже 290 тисяч осіб.
Варто зазначити, що сам експеримент тривав 34 роки в рамках трьох великих медичних досліджень.
Кожен учасник ділився інформацією про кількість випитих чашок, додавання різних підсолоджувачів і стан здоров'я.
До кінця дослідження у 13 281 людини розвинувся діабет 2 типу.
Виявилося, що ті випробовувані, які просто пили чашку чорної кави, мали на 10% менші шанси захворіти на діабет другого типу. Це стосується і тих, хто вживав напій із молоком.
Однак кавомани, які додавали цукор або підсолоджувачі до напою, мали вищі шанси зіткнутися з цією хворобою, стверджують автори дослідження.