За словами фахівців, найгіршими для кишечника є продукти, які сприяють розмноженню в ньому шкідливих бактерій, а кращими – ті, що збільшують вміст корисних.
“Люди, які їдять неправильно, в довгостроковій перспективі, стають більш сприйнятливими до кишкових захворювань, так як при цьому збільшується популяція шкідливі бактерії в кишечнику”.
За словами експерта, потрібно уникати в раціоні наступних харчових інгредієнтів.
Цукор. Небезпечні бактерії швидко розмножуються при вживанні рафінованого цукру-одного з найгірших для кишечника продуктів. Їх велика кількість може запускати імунну реакцію і приводити до запалення.
Продукти з переробленого м’яса. Різноманітні ковбаси і копченості входять в список канцерогенних речовин за версією ВООЗ – їх регулярне споживання руйнує кишкову мікрофлору і сприяє розвитку колоректального раку. Червоне м’ясо повинно вживатися не більше 500 грамів на тиждень – в натуральному вигляді.
Погані жири. Маргарин, майонез і сало можуть напружувати кишечник, порушувати його здорову функцію.