Сковорода з антипригарним покриттям хороша всім, поки не приходить час її мити. Тут і починається найцікавіше. Дехто поміщає сковороду в посудомийку, інші кип’ятять або використовують миючі засоби для посуду. Лише одиниці знають, як мити такий посуд правильно.
Варто відзначити, що мити сковороду потрібно не тільки після приготування їжі, а й нову, лише придбану в магазині. При цьому ще потрібно знати як вберегти антипригарне покриття.
По-перше, нову сковорідку достатньо вимити губкою з рідким миючим засобом для посуду та обполоснути теплою водою. Висушивши поверхню, сковороду змащують олією і лише потім використовують.
По-друге, після миття посуду не можна нагрівати сковороду без води та продуктів. Така процедура нешкідлива лише для чавунного начиння, а ніжне антипригарне покриття може зіпсувати.
По-третє, ці сковорідки псуються, якщо готувати маринади, розсоли та інші схожі склади.
Олію, що залишилася після смаження, без залишків пригорілої їжі достатньо витерти паперовою серветкою насухо.
Щоб не ламати голову над тим, як очистити нагар, сковороду з антипригарним покриттям потрібно мити відразу після приготування їжі, а не чекати до ранку.