Всі продукти, які ми регулярно вживаємо в їжу, мають вплив на стан здоров’я, при чому не завжди позитивний. Так, багатьма улюблене червоне м’ясо здатне провокувати розвиток злоякісних онкологічних процесів, тобто викликати рак.
Як відомо, м’ясо, особливо важкі його сорти – червоні, є висококислотним продуктом. Тобто, його регулярне вживання призводить до підвищення рівня pH в організмі, а кислотна середу ідеальна для розвитку різних запальних процесів, бактерій і онкоклітин.
Але кислотність – не єдина небезпека, яка може причаїтися в продуктах з м’яса.
Так, в м’ясних консервах, а також всіляких копченині, ковбасах і напівфабрикатах є ще й додаткова загроза у вигляді барвників, агресивних консервантів і підсилювачів смаку. Вони також здатні приводити до порушень в організмі (наприклад, викликати запалення на слизовій, порушувати процеси обміну речовин і т.д.), які так само можуть привести до початку необоротних злоякісних змін.
Крім того, в сирому м’ясі можуть залишатися частинки препаратів, якими підгодовують тварин на фермах (щоб ті швидше росли і максимально набирали м’язову масу”.
Проникаючи в людський організм, вони здатні впливати на роботу органів і систем, приводячи до негативних наслідків, наприклад, розвитку алергії і т.д. Тому будь-яке м’ясо потрібно піддавати ретельній термообробці – в результаті впливу високих температур і вологи більшість шкідливих компонентів випаровуються або втрачають свої властивості.