Інсульт є серйозним та небезпечним захворюванням. Хоча вік людини вважається значним чинником ризику, спосіб життя також може становити загрозу. Медики назвали продукти, споживання яких знижує ризик розвитку інсульту.
Які продукти знижують ризик інсульту
Атеросклероз – це накопичення жирових бляшок в артеріях, що зрештою може спровокувати закупорку та позбавити ваш мозок кровопостачання, таким чином спровокувавши інсульт. Доктор Ширін Касса каже:
Ми знаємо багато про профілактику ішемічного інсульту, тому що ті ж фактори ризику також є причиною серцевих нападів. Наш вибір дієти може допомогти зменшити ці фактори ризику, а саме високий рівень холестерину, високий кров'яний тиск, діабет 2 типу та надмірна вага чи ожиріння.
Замість того, щоб зосереджуватись на окремих продуктах, експерт рекомендує переконатися, що ваш раціон містить різноманітну рослинну їжу.
Лікар Кассам пояснила, що часте споживання таких продуктів, як фрукти, овочі, цільнозернові, квасоля, горіхи та насіння, може створити потужну комбінацію, яка ефективно запобігає різноманітним проблемам зі здоров'ям. Вона додала:
Це тому, що рослинна дієта має низький вміст насичених жирів і багато клітковини, вітамінів, мінералів та протизапальних сполук, які допомагають підтримувати холестерин, артеріальний тиск та глюкозу на здоровому рівні.
Крім того, у цьому типі дієти також мало оброблених харчових продуктів, які раніше пов'язували з різними серцево-судинними проблемами.
Дотримання рослинної дієти може знизити ризик виникнення надзвичайної ситуації, що загрожує життю, на цілих 59%.
Дослідження з Тайваню, зосереджене на добровольцях-буддистах, показало, що ті, хто дотримується дієти вегетаріанської, можуть знизити ризик ішемічного інсульту на 59%, – додала лікар.
Однак це не точна наука та різні дослідження часто показують різні результати. Доктор Касса каже:
Чим більше ви змінюєте свій раціон на дієту, зосереджену навколо здорової рослинної їжі, тим більше переваг ви отримаєте. Дослідження показують, що вживання приблизно 85-90% рослинної їжі пов'язане з покращенням здоров'я, зокрема зниженням ризику інсульту та його факторів ризику.