U-News » Здоров'я » Як приготувати смачний шашлик зі свинини: правильно маринуємо м’ясо
Всі новини

Як приготувати смачний шашлик зі свинини: правильно маринуємо м’ясо

Смажити шашлик намагаються всі, для багатьох це одне з найулюбленіших занять. Але саме маринад є найважливішою складовою у процесі приготування м’яса для шашлику. Від нього залежатимуть соковитість, смакові якості та аромат.

Шашлик із свинини смачно приготувати можна навіть новачкам. Секрет простий – м’ясо має бути досить м’яким та ніжним.

Щоб замаринувати м’ясо для шашлику, вам знадобиться:

  • 2 кілограми свинини;
  • 200 мілілітрів питної води;
  • 100 мл 9-відсоткового оцту;
  • сіль за смаком;
  • Кілька цибулин;
  • спеції (підбираються до смаку, але до складу, як правило, входить чорний мелений перець, сушена або свіжа зелень).

Як замаринувати м’ясо

Починаємо процес приготування маринаду. Для цього об’ємну чашку наріжте свинину шматочками середнього розміру. Очистіть цибулини, наріжте їх великими кільцями і покладіть у чашку разом із м’ясом. Додайте сіль та інші спеції, а потім все добре перемішайте.

Тепер про оцет для маринаду. Потрібно 100 мілілітрів 9-відсоткового оцту для двох кілограмів м’яса. Якщо у вас оцет іншої концентрації, кількість його треба перерахувати. Недостатня концентрація оцту в маринаді може суттєво змінити смакові якості шашлику, а велика кількість цієї рідини зробить шашлик жорстким.

100 мл 9% оцту розведіть 200 мл води. Додайте отриману оцтову воду до м’яса та перемішайте. Вода з оцтом та сік, який почне віддавати м’ясо, повинні повністю покривати усі м’ясні шматочки у чашці.

Після того, як маринад повністю покриє всі шматочки м’яса в чашці на 1-2 сантиметри, можна прибирати м’ясо маринуватися. При сильному дефіциті часу можна обійтися лише двома або трьома годинами. Але ідеальний за смаковими якостями, м’який і ніжний соковитий шашлик зі свинини можна отримати тільки, якщо м’ясо маринуватиметься 6-8 годин. Тобто в ідеалі потрібно залишити м’ясо на всю ніч, якщо плануєте смажити шашлик вранці, або на весь день, якщо ввечері.

Як смажити шашлик зі свинини

Шашлик посмажити теж потрібно вміти, на жаль, не всі акцентують увагу на процесі смаження і можуть зіпсувати навіть дуже гарне м’ясо.

Існує кілька правил, відступати від яких категорично не можна, якщо ви хочете отримати справжній смачний соковитий шашлик на вугіллі.

  • Мангал може бути будь-який. Саморобні мангали для шашлику, зварені кустарним способом, або покупні заводські – всі вони зазвичай зроблені виходячи з правильних розрахунків. Коли мангалу немає, а шашлик зробити необхідно, можна використовувати для цих цілей звичайну силікатну цеглу. Висота такого мангалу повинна бути не вище двох цеглин, встановлених на ребро;
  • Ніколи не можна смажити м’ясо на відкритому вогні. Тільки на вугіллі! Більше того, коли прогорять дрова, потрібно почекати кілька хвилин для того, щоб полум’я гарантовано було збите. Вугілля рівномірно розподіліть по мангалу і тільки потім можна починати смажити шашлик.
  • Нанизуйте свиняче м’ясо по 5-6 шматочків на кожен шампур, чергуючи з кільцями цибулі, які є в маринаді. Покладіть шампури на мангал і починайте смажити. Жар від вугілля практично відразу починає розігрівати м’ясо і витоплювати жир. Цей жир, капаючи на вугілля, може часом спалахувати, тоді полум’я потрібно гасити негайно. Для цих цілей заздалегідь приготуйте невелику пляшечку з маринадом і бризкайте полум’я, якщо воно з’явилося;
  • Поступово і постійно перевертайте шампури з шашликом. Ніколи не кидайте м’ясо у процесі смаження, за ним потрібно стежити. Готовність м’яса перевіряється дуже просто. Шашлик повинен підрум’янитися, але в жодному разі не пригоріти. Кожен шматочок м’яса матиме золотисту апетитну скоринку і ніде не повинно бути вуглинків, якщо ви все зробили правильно.

Правильно засмажений шашлик зі свинини порадує вас своїм чудовим смаком. Подавайте його до столу зі спеціями, приправами, шашличним соусом та коржами.


Читають Коментують
Дитина зустріла сестру-близнючку своєї матері: її реакція стала хітом
46 194
Сміялись всі: як мільйонер потрапив у незвичну ситуацію на пляжі
38 783
52-річна стюардеса втратила роботу через “екстремальну” зачіску
29 396
Чоловік спіймав найбільшого коропа у світі: чому він розчарувався потім
26 660
Klavdia Petrivna, яка раніше носила балахони, вийшла на сцену у прозорій сукні
24 768
46-річна Полякова пояснила, чому спить окремо від свого 62-річного чоловіка
20 329
Хірурга оштрафували на $10 тисяч за публікацію фото пеніса пацієнта з тату свастики
19 483
Ердоган схопив Макрона за палець під час саміту: курйозний момент потрапив на відео
18 657
Яна Глущенко розкрила правду про ДТП, в якій загинула Марина Поплавська
17 923
Аналіз CNN: Росія готує масштабний наступ із метою захоплення територій до Києва
17 248
Що відбувається з організмом при вживанні часнику, розповіли медики
17 174
Готуйте павербанки та свічки: відключення світла не за горами – якими будуть графіки
17 042
Чому навіть хороші й надійні чоловіки зраджують: психолог назвав 8 причин
16 797
Коли висаджувати помідори у відкритий ґрунт, щоб отримати гарний врожай
0
Дозвольте собі відпочинок: гороскоп для кожного знаку зодіаку на 22 травня
0
22 травня 2025 року: мученика Василіска - що сьогодні не можна робити
0
Які 5 речей ніколи не можна показувати гостям, щоб не віддати удачу та щастя
0
"Пропонували шалені гроші". Данилко розповів про спроби втягнути його в російську пропаганду
0
Відомий український співак висловився про невиліковного сина й розкрив головну проблему
0
Лікарі назвали 5 причин починати день з тарілки вівсянки
0
Що таке "ефект метелика": як одна випадкова подія може змінити все твоє життя
0
Як приготувати смачний шашлик зі свинини: правильно маринуємо м’ясо
0
Як розм’якшити заморожене вершкове масло за кілька хвилин
0
Навіщо досвідчені господині розігрівають апельсин і лимон у мікрохвильовій печі
0
Незвичайне добриво для городніх культур - з картонних коробок
0
Чому кавова гуща виявилася найпопулярнішим підживленням для кімнатних рослин: думка експертів
0
Як зварити горох за 30 хвилин, перетворивши його на ніжне пюре

Горох використовують по-різному. Хтось любить його лише у ...

Риси жіночого обличчя і фігури, які представники сильної статі вважають спокусливими

Багато жінок мають абсолютно звичайну зовнішність, але при ...

Декілька способів “відшити” чоловіка, щоб не здатися грубою або зарозумілою

Завжди приємно усвідомлювати, що ви подобаєтеся людям. ...