Шашличний сезон в самому розпалі, і якщо ви вже перепробували безліч різних видів шашлику і хочеться чимось себе здивувати, то варто спробувати оригінальний маринад для м’яса й курятини. Головний інгредієнт такого маринаду – заварний чорний чай.
У незвичайному маринаді можна приготувати свинину, а також зробити чудові крильця.
Як приготувати оригінальний маринад для курячих крил
Ось які інгредієнти потрібні для того, щоб вийшов чудовий курячий шашлик:
- курячі крила – 10 штук (останній маленький суглоб необхідно відрізати);
- близько 1,5 л води;
- 60 грам листя чорного чаю;
- італійські трави, сіль, розмарин – на ваш смак;
- 2 зубчики часнику.
Заваріть міцний чай, процідіть заварку і дайте їй охолонути. Очищений часник наріжте невеликими пластинками. В остиглий чай всипте італійські трави, розмарин, сіль і часник, все перемішайте і трохи дайте маринаду настоятися.
Потім залийте крильця чайним маринадом. Залиште курятину маринуватися при кімнатній температурі на 2 години і отримаєте чудовий результат – крила після приготування будуть дуже соковитими.
Якщо не хочете їсти курятину, можна зробити чудовий шашлик зі свинини.
Як готується незвичайний маринад для свинини
Що знадобиться для приготування свинячого шашлику:
- близько 2 кг свинини з жирком;
- приблизно 2 л води;
- 70 г листя чорного чаю;
- 4 цибулини;
- сіль, перець, розмарин – на ваш смак.
Закип’ятіть воду і заваріть чай. Напій має заваритися і повністю охолонути. Наріжте м’ясо невеликими шматками, а цибулю – досить товстими кільцями. Всипте в м’ясо сіль, перець, розмарин (якщо є бажання – можете додати і інші спеції, які вам подобаються) і перемішайте все дуже ретельно. Після цього в м’ясо потрібно додати цибулю і ще раз все перемішати.
Остиглу заварку процідіть, а потім влийте в м’ясо. Зверніть увагу – заварка обов’язково має покривати м’ясо й цибулю. Після цього миску з замаринованим м’ясом потрібно чимось накрити і поставити в холодильник, оптимальний термін – на ніч.
Завдяки такому маринаду м’ясо вдасться і соковитим, і ніжним.