З сирою рибою в організм можуть потрапити небезпечні паразити та бактерії, наприклад лентець широкий, довжина якого часто сягає дев'яти метрів.
Стрічка широка кріпиться до стінки кишечника і харчується речовинами, які отримує людина з їжі. Не завжди можна швидко визначити симптоми зараження, але частіше з'являється дискомфорт та біль у животі, діарея чи навіть втрата ваги.
Ще одним ризиком споживання сирої риби є запалення слизової оболонки шлунка і кишечника - гастроентерит. Болючі бактерії потрапляють на м'ясо вже спійманої риби з навколишнього середовища.
Фахівці стверджують, що позбавитися всіх паразитів і бактерій у рибі можна, нагріваючи її до 63 градусів за Цельсієм. Однак є морські продукти, які часто споживають у сирому вигляді.
Лосось, форель, тунець та інші види риб, що вирощують на спеціалізованих фермах, цілком безпечні для людини. Перед відправкою на прилавки магазинів або кухню ресторанів вони проходять ретельну перевірку та суворий контроль.