Сьогодні гіпертонію часто можна зустріти навіть серед молодих людей. Виною всьому неправильне харчування та негативний вплив стресу. За наявності проблем з артеріальним тиском медики рекомендують уникати вживання певних продуктів, оскільки вони становлять небезпеку для серцево-судинної системи.
Сіль
Зловживання сіллю призводить до збільшення натрію у крові. Через це здатність нирок виводити з організму зайву вологу знижується, що призводить до збільшення тиску. Гіпертонікам рекомендується звести споживання солі до мінімуму.
Ультраоброблені продукти
У ультраоброблених продуктах міститься велика кількість натрію. При проблемах із тиском від них краще відмовитись.
Консерви
Консерви гіпертонікам можна їсти як виняток. Найчастіше як консервант використовується сіль, яка забезпечує довготривале зберігання продуктів.
Цукор
Американська кардіологічна асоціація рекомендує чоловікам скоротити споживання цукру до 9 чайних ложок, а жінкам – до 6. Перевищення цієї норми може призвести до серцевих захворювань.
Алкоголь
Спиртні напої сприяють підвищенню артеріального тиску. Регулярне вживання алкоголю найчастіше призводить до розвитку гіпертонії та серцевих захворювань.