Кухонна сіль і цибуля – чи знали ви, що досить корисним є таке поєднання, адже вона здатне подарувати високий врожай, але слід знати кілька моментів під час вирощування цього овочу.
Чи задумувались ви коли-небудь, чому городники все більше використовують прості продукти з кухні для підживлення рослин, адже існують спеціальні засоби, які можна придбати в магазині, які призначені для проведення підгодівлі. Як виявляється, домашні засоби користуються великою популярністю серед дачників через те, що вони показують більшу ефективність і є доступними для більшої маси людей.
Наприклад, кухонна сіль, її без проблем можна використовувати під час вирощування цибулі, хоча багатьох дивує цей факт. Якщо внести її в невеликих дозах, то результат вас приємно здивує. Її складники – це натрій хлор, вони не входять до переліку основних поживних речовин для рослин, але іони натрію можуть виступати каталізаторами, які будуть сприяти вивільненню з ґрунту корисних речовин.
Таким чином, вони можуть полегшити доступ для цибулі до азоту та фосфору, а ці елементи є супер необхідними для розвитку овочу. Як відомо, цибулева муха часто нападає на цибулю і шкодить врожаю, тому тут на допомогу прийде сіль, адже цей шкідник уникає солоного середовища, тому шанси на його зникнення значно збільшуються.
Однак слід бути дуже обережними, надлишок солі може призвести до негативних наслідків. Вам знадобиться 1 столова ложка солі, яку потрібно розчинити в 10 л води кімнатної температури і все це ретельно перемішати. Дане підживлення варто проводити під корінь, за сезон таку процедуру слід здійснити не більше трьох разів.
Перше підживлення відбувається тоді, коли молода цибуля має вже 4 справжні листки. Друга підгодівля проводиться через 3 тижні після першої – під час активного формування цибулини.
І третє підживлення здійснюється за 3 тижні до збору врожаю. Внаслідок нього цибулини стають більш щільними, соковитими і здатними до тривалого зберігання. Після підживлення ґрунт не потрібно поливати звичайною водою.