Якщо ви любите горіхи, то варто знати їхню рекомендовану дозу.
Спеціалісти радять вживати горіхи один-два рази на тиждень, їх часте споживання зменшує ймовірність розвитку коронарної недостатності та знижує концентрацію холестерину в крові. У харчуванні горіхами вважаються фундук, мигдаль, фісташки, кеш'ю, лісовий, кедровий та волоський горіхи.
Горіхи потрібно їсти один-два рази на тиждень, маленькими порціями (близько 35 г). Спільне вживання горіхів та зернових (наприклад, випічка з горіховою начинкою, мюслі чи інші комбіновані сніданки) посилюють амінокислотний дисбаланс в організмі, тому варто їсти горіхи разом із молочними чи кисломолочними продуктами, м'ясними стравами, молочними кашами чи десертами.
У людей, які регулярно споживають горіхи, знижується ризик розвитку коронарної недостатності, а також зменшується концентрація холестерину в крові. Крім того, горіхи зазвичай мають дуже низький гіпоглікемічний індекс, і тому їх радять включати до своєї дієти людям, які страждають на цукровий діабет.
Однак часте вживання великої кількості горіхів може викликати проблеми зі здоров'ям. Горіхи мають високу сенсибілізуючу дію і вживання їх в їжу є причиною алергії більш ніж у 1% населення. Горіхи можуть бути небезпечні за мікробіологічними показниками (сальмонела, бактерії групи кишкової палички) та плісняви.