Вживана їжа грає велику роль стані суглобів – різні продукти можуть як погіршувати, і поліпшувати симптоми проблем із нею.
Хоча чудодійної дієти для хворих на артрит людей не існує, деякі продукти все ж таки допомагають полегшувати біль у суглобах, що підтверджується науковими дослідженнями.
Збільшення споживаних у їжу корисних олій та жирів за рахунок риби – лосося, оселедця, сардин, скумбрії, анчоусів – сприяє зменшенню симптомів артриту, таких як запалення та біль у суглобах.
За словами експерта, названі види риби багаті на корисні жири омега-3, яким властива потужна протизапальна властивість. Ряд досліджень показало, що люди, які вживають досить багато омега-3, мають нижчі рівні двох запальних білків: С-реактивного білка (СРБ) та інтерлейкіну-6. Саме зі збільшенням запальних маркерів у крові пов’язане погіршення симптомів, які відчувають люди з артритом – насамперед болі в суглобах.