Пацієнтам із серцево-судинними захворюваннями слід дотримуватись дієти. Це пояснюється тим, що неправильне харчування може спричинити погіршення стану. Насамперед необхідно стежити за рівнем холестерину, на який впливають продукти з насиченими жирами.
Що не можна
Кардіологи не рекомендують сердечникам вживати ковбаси, копченості, чіпси та різні снеки. Крім цього, їм слід відмовитися від напівфабрикатів, смаженої в олії їжі, червоного м’яса та жирних молочних продуктів.
Що можна
Раціон сердечника в обов’язковому порядку повинен включати білкові продукти, свіжі овочі та фрукти, цілісні злаки та горіхи. У них містяться вітаміни та мінерали, які сприяють зниженню рівня «поганого» холестерину.
Кращими джерелами білка для сердечників є куряче філе, індичка та нежирні молочні продукти. Хоча б раз на тиждень потрібно з’їдати порцію жирної риби. Особливо важливо робити це у зимовий період. Риба багата корисними для серця жирними кислотами омега-3 та вітаміном D.
