На роботу серця впливає кілька складних факторів: наприклад, спадковість, куріння, дієта.
За словами лікарів, щоб зберегти серце здоровому, потрібно включити в свій раціон багато фруктів і овочів, нежирного м’яса і риби, цільнозернових продуктів. Однак деякі з них мають більшу користь, ніж інші. Кардіолог Сюзанна Стейнбаум розповіла про фрукт, який, на її погляд, варто їсти щодня.
Авокадо містить мононенасичені і поліненасичені жири, необхідні для здорового харчування серця. Вони запобігають захворюванням і позбавляють організм від «поганого» холестерину, зазначає медик. Фрукт багатий клітковиною і зменшує ризик метаболічного синдрому (стан, що загрожує хворобами серця, діабетом та інсультом). Крім того, авокадо знижує тиск, містить магній і калій, відновлює суглоби.
Спеціалістка рекомендує з’їдати половинку фрукта щоранку. Його можна додавати в бутерброди, салати і смузі, доповнюючи зеленню, фруктами і овочами.